Veze naših mladih Bošnjaka muslimana koji žive ili su rođeni van zemlje svojih korijena s Bosnom i Hercegovinom sastoje se uglavnom od porodičnih posjeta rodbini i prijateljima tokom raspusta i ljetnih odmora.

Te posjete su svakako važne, ali je pitanje da li su dovoljne u dobi kada mladi ljudi oblikuju svoju sliku o svijetu i svome mjestu u njemu – svoj lični i grupni identitet. Ustvari, naša djeca izvan domovine najčešće nemaju priliku da proputuju Bosnom i upoznaju se s njezinim vjerskim, kulturnim i historijskim naslijeđem.

Bosnian Tour and Travel (www.btt.ba) je turistička agencija specijalizovana za vjerski i kulturni turizam s posebnim ciljem da djeca i mladi koji žive izvan Bosne dobiju priliku da organizovano posjete zemlju svoga porijekla i osnaže svoj osjećaj pripadnosti njoj. Agencija nudi osmišljen program obilaska različitih gradova i krajeva Bosne, predavanja vjerskog, kulturnog i historijskog sadržaja, te druženje s mladim članovima mjesnih džemata. Osmodnevni boravak nudi nezaboravno iskustvo upoznavanja s prošlošću i sadašnjošću naše lijepe zemlje i pruža jedinstvenu priliku za sticanje trajnih prijateljstava s vršnjacima u domovini.

Program se odvija u pratnji vođe grupe iz matičnog džemata u dijaspori i vodiča iz naše agencije. Smještaj je obezbijeđen u hotelu sa 5 zvjezdica u samom centru Sarajeva, a luksuzni autobusi za transfer i posjete džematima u Bosni.

Ovdje možete preuzeti PDF brošuru